In 7 stappen van pandemie naar totalitaire staat

Onafhankelijk journaliste en moleculair bioloog Rosemary Frei waarschuwt in een artikel op off-guardian.org hoe een pandemie in een razend tempo kan uitmonden in een totalitaire surveillance staat.

Het artikel schetst een beangstigd beeld van een wereld waarin de farmaceutische industrie regeert boven overheden en burgers autonomie over hun leven verliezen.

  1. De WHO roept een pandemie uit. Overheden nemen snel maatregelen door noodverordeningen in werking te stellen. Het publieke leven komt tot stilstand en de markt stort in.
  2. Autoriteiten starten dagelijkse persmomenten met angstaanjagende vooruitzichten, vaak met gebruik van oorlogsjargon. Overheden beloven een hoop geld ten behoeve van banken en bedrijven om de economie te stimuleren.
  3. Overheden doen hun uiterste best om op grote schaal te gaan testen en het inzetten van beschermende middelen komt op gang. Vaak worden regulaties en kwaliteitsstandaarden weinig gewaarborgd of losgelaten. Criteria voor het vaststellen van exacte impact zijn niet op orde waardoor hoge sterftecijfers worden gemeld zonder dat duidelijk is wie wanneer precies wordt meegeteld. Er worden hoge straffen ingesteld voor mensen die zich niet aan de maatregelen houden. Burgers begeven zich in een sociaal isolement.
  4. De cijfers vlakken af maar regeringen stellen dat het te vroeg is om maatregelen terug te draaien. Er wordt geweigerd transparant te zijn over de kosten die deze maatregelen met zich meebrengen voor de maatschappij. In het nieuws wordt benadrukt dat het medisch arsenaal stevig moet worden uitgebreid om de pandemie in te dammen.
  5. Doordat er meer wordt getest komen er meer positief geteste gevallen bij. Daarnaast worden mensen die niet zijn getest maar wel als ‘verdacht’ kunnen worden bestempeld meegeteld. Op basis daarvan moeten mensen nog steeds zoveel mogelijk binnenblijven en wordt de roep om een vaccin groter en groter.
  6. Mogelijke vaccins worden op grote schaal getest. Ook al zijn ze gehaast op de markt gebracht en wellicht niet volledig veilig. Mensen willen graag een vaccin omdat ze bang zijn en hun leven weer op willen pakken.
  7. Het virus begint aan een nieuwe ronde, zoals virussen vaak opnieuw de kop op steken. Er wordt weer enorm veel geld gestoken in het kopen van medicijnen en vaccins. Strenge controle middelen en straffen worden weer ingezet. De cirkel begint weer van voor af aan.

Het hele artikel vind je hier: https://off-guardian.org/2020/04/23/the-seven-step-path-from-pandemic-to-totalitarianism/

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: