Blog

Event 201

In oktober 2019 is er in New York een simulatie gedaan door de Bill&Melinda Gates Foundation over de uitbraak van een coronavirus. Over de ‘preparedness’ op een pandemie. Wat je dan moet doen als overheid, media, etc. Is het toeval dat deze simulatie precies gedaan is voordat het coronavirus uitbrak? Zie hier een samenvatting vanContinue reading “Event 201”

Corona apps: stug doorrijden op een doodlopende weg

De overheid roept al een tijdje om het inzetten van de zogenaamde corona apps. Dit soort apps kunnen worden ingezet om contacten van corona patiënten op te sporen, hen te waarschuwen, en zo mogelijk nieuwe besmettingen te voorkomen. Eind april werden de ontwikkeling van alle 7 mogelijke kanshebbers in Nederland stilgezet. De betrokken experts vondenContinue reading “Corona apps: stug doorrijden op een doodlopende weg”

Tweede golf moet het niet hebben van onze dagjesmensen

Het was druk op de Nederlandse stranden afgelopen Hemelvaartsdag. Het was prachtig weer en veel mensen brachten hun vrije dag buitenshuis door. Al snel ontstonden er weer paniekerige nieuwsberichten die aandacht besteedden aan het ingrijpen van de politie en de profetische ‘tweede golf’.  Voorzitter van het Veiligheidsberaad Hubert Bruls waarschuwt mensen voor een zomer volContinue reading “Tweede golf moet het niet hebben van onze dagjesmensen”

RIVM dagcijfers niet actueel

Vandaag meldt het RIVM 27 nieuw gemelde ziekenhuisopnames. Opvallend is dat meer dan de helft, 14 stuks, nog van de maanden maart en april is. De oudste melding is zelfs bijna 2 maanden oud. Deze persoon werd al op 19 maart opgenomen in een ziekenhuis. De meest recente melding is van 16 mei. Op dieContinue reading “RIVM dagcijfers niet actueel”

In 7 stappen van pandemie naar totalitaire staat

Onafhankelijk journaliste en moleculair bioloog Rosemary Frei waarschuwt in een artikel op off-guardian.org hoe een pandemie in een razend tempo kan uitmonden in een totalitaire surveillance staat. Het artikel schetst een beangstigd beeld van een wereld waarin de farmaceutische industrie regeert boven overheden en burgers autonomie over hun leven verliezen. De WHO roept een pandemieContinue reading “In 7 stappen van pandemie naar totalitaire staat”

Hoe grondrechten overboord gaan als de angst regeert

Werkgevers en dienstverleners mogen informeren naar je gezondheid. De overheid mag bepalen wie je toelaat in je eigen woning. Gemeenten bepalen wie er wanneer in de publieke ruimte mag zijn. Ouderen in verzorgingshuizen mogen geen knuffel krijgen van hun kinderen en kleinkinderen. Het RIVM schrijft burgers voor met wie ze op welke manier seks mogenContinue reading “Hoe grondrechten overboord gaan als de angst regeert”

De ene dode ruilen voor de andere

Half maart besloot het ministerie van VWS dat de bevolkingsonderzoeken naar borstkanker, baarmoederhalskanker en darmkanker stop te zetten. Dit zou ervoor moeten zorgen dat er minder mensen doorverwezen worden naar ziekenhuizen. De zorg zou dan meer capaciteit overhouden om corona patienten op te vangen. Volgens het RIVM voorkomt de screening op borstkanker 850 sterfgevallen perContinue reading “De ene dode ruilen voor de andere”

Wonderlijk: lockdown werkt met terugwerkende kracht

Goed nieuws! Afgelopen week kopten meerdere media dat het aantal gemelde infectieziektes sterkt afneemt sinds de intelligente lockdown van kracht is. Minder mensen melden zich bij de huisarts met buikgriep en oorontstekingen. Er is sprake van een kleine griepepidemie dit jaar. Dat zou komen doordat mensen meer afstand van elkaar houden, minder vaak samenkomen enContinue reading “Wonderlijk: lockdown werkt met terugwerkende kracht”

Koppen versus cijfers

Iedere dag brengt het RIVM een drietal cijfers naar buiten: Het aantal mensen dat aan corona is overleden Het aantal mensen dat met corona in een ziekenhuis werd opgenomen Het aantal gemelde besmettingen met corona De media pakken dit met grote koppen op. Onder de cijfers wordt uitgelegd dat er ook meldingen van voorgaande dagenContinue reading “Koppen versus cijfers”


Volg ons

Ontvang een update als wij iets nieuws posten:

%d bloggers like this: